Lituania Întărește Securitatea Națională cu Achiziția de Tancuri Leopard 2

Lituania Întărește Securitatea Națională cu Achiziția de Tancuri Leopard 2

Lituania, membră a NATO și națiune strategică în vecinătatea Rusiei, își consolidează capacitățile de apărare prin inițierea negocierilor pentru achiziția de tancuri Leopard 2 din Germania. Ministrul Apărării lituanian, Arvydas Anusauskas, a subliniat că intenția este de a forma un batalion de tancuri, cu detalii financiare încă în discuție.

În contextul tensiunilor regionale crescute urmare a invaziei ruse în Ucraina, Lituania, care nu deține în prezent tancuri în dotarea armatei sale, a pus accent pe modernizarea și întărirea forțelor sale militare. Tancul Leopard 2, produs de compania germană Krauss-Maffei Wegmann și parte a grupului KNDS, este considerat un element cheie în acest plan de modernizare.

Planurile de consolidare a securității naționale includ formarea noii unități de tancuri până în anul 2030. În plus, Germania și-a exprimat angajamentul de a desfășura permanent o brigadă de aproximativ 4.800 de soldați în Lituania până în 2027, marcând prima desfășurare permanentă de trupe germane în străinătate de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Această mișcare strategică vine după ce Lituania a primit ultimele unități ale unei comenzi de 670 de milioane de euro pentru 91 de vehicule blindate de luptă Boxer, tot de producție germană, comandate în 2016. Investițiile în apărare reflectă angajamentul Lituaniei față de securitatea regională și cooperarea continuă cu aliații săi din NATO.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;