Tricolorii în fața unei noi provocări: România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor 2024/2025

Tricolorii în fața unei noi provocări: România și-a aflat adversarele din Liga Națiunilor 2024/2025

Echipa națională de fotbal a României se pregătește pentru o nouă aventură în Liga Națiunilor, competiție care poate deschide drumul spre Campionatul Mondial din 2026. În urma tragerii la sorți de la Paris, tricolorii și-au aflat adversarii din Liga C, grupa 2, unde vor întâlni Kosovo, Cipru și învingătoarea dintre Lituania și Gibraltar.

România, care se află în prima urnă valorică, are șanse reale de a se califica în fazele superioare ale competiției. Întâlnirea cu Kosovo nu este o noutate, având în vedere că cele două echipe s-au confruntat și în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, unde România a avut o prestație solidă.

Meciurile din faza grupelor sunt programate să se desfășoare în septembrie și octombrie 2024, iar fazele finale vor avea loc în martie 2025. Pentru România, Liga Națiunilor reprezintă o oportunitate de a păși pe scena fotbalului mondial după o absență îndelungată, ultima prezență la un Campionat Mondial fiind în 1998.

În acest context, selecționerul Edward Iordănescu, care a fost absent de la tragerea la sorți din motive de sănătate, are misiunea de a pregăti echipa pentru a performa și a se califica mai departe. Cu un grup accesibil în față, România are toate motivele să privească cu optimism spre viitoarele confruntări din Liga Națiunilor.

UEFA Nations League 2024/25 nu este doar o competiție pentru glorie, ci și o cale de acces către Campionatul Mondial din 2026. Cele mai bine clasate echipe, care nu au obținut calificarea directă prin preliminarii, vor avea șansa de a participa la meciurile de baraj pentru a se număra printre națiunile prezente în Statele Unite ale Americii, Mexic și Canada.

Pentru fanii fotbalului românesc, aceasta este o șansă de a visa din nou la o competiție majoră și de a susține echipa națională în drumul său spre succes.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;