Klaus Iohannis subliniază: România nu va trimite combatanți în Ucraina

Klaus Iohannis subliniază: România nu va trimite combatanți în Ucraina

În contextul escaladării tensiunilor din Ucraina, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații importante referitoare la poziția țării în conflictul armat. În ciuda discuțiilor aprinse la nivel internațional și a sugestiilor unor lideri de a trimite trupe în sprijinul Ucrainei, România rămâne fermă pe poziție: nu va trimite combatanți.

Această decizie vine în urma afirmațiilor președintelui francez, Emmanuel Macron, care a deschis calea spre o posibilă implicare militară directă în Ucraina. Totuși, Klaus Iohannis a respins această idee, subliniind că orice acțiune de acest gen nu poate fi luată în considerare sub mandat NATO, având în vedere că Ucraina nu este membru al Alianței Nord-Atlantice.

Președintele român a adăugat că, deși țara noastră nu va trimite combatanți, sprijinul pentru Ucraina se va manifesta în alte moduri și va continua atât timp cât va fi necesar. Acest sprijin poate include asistență umanitară, logistică sau alte forme de ajutor bilateral convenite între state.

În aceeași linie, președintele SUA, Joe Biden, și ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, au exprimat opinii similare, respingând ideea trimiterii de trupe la sol în Ucraina, accentuând că asistența militară solicitată de Ucraina se referă la armament, nu la soldați.

Aceste declarații ale liderilor internaționali vin într-un moment de incertitudine și tensiune crescută în regiune, reafirmând dorința de a evita o escaladare militară directă și de a căuta soluții diplomatice pentru conflict.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;