Jurnaliștii care călătoresc cu Air Force One, în centrul unui scandal de furturi

Jurnaliștii care călătoresc cu Air Force One, în centrul unui scandal de furturi

În lumina unor evenimente recente, presa care îl însoțește pe președintele american Joe Biden la bordul avionului prezidențial Air Force One este acum sub lupa acuzațiilor de furt. În mod specific, se pare că unii jurnaliști nu s-au limitat la a raporta evenimentele, ci au fost tentați să plece cu suveniruri neautorizate, de la pahare de whisky și vin, până la farfurii cu margini de aur și fețe de pernă brodate.

Situația a atins un punct critic, determinându-i pe responsabilii cu presa și pe președintele Asociației Corespondenților de la Casa Albă să intervină. Un e-mail a fost trimis către membrii Asociației, subliniind că furtul de obiecte din Air Force One nu este doar interzis, ci și dăunător reputației jurnalistice. Mesajul a fost clar: dacă ați luat ceva din avion, este timpul să returnați obiectul fără a provoca mai multe probleme.

Această practică, care pare să fi devenit o tradiție neoficială printre unii jurnaliști, a fost adusă în atenție după ce echipajul avionului a realizat o inventariere și a raportat lipsa unor obiecte din cabina de presă. Acum, cu atenția îndreptată asupra acestui obicei, se așteaptă ca această practică să înceteze, iar jurnaliștii să își reafirme angajamentul față de profesionalism și integritate.

Pentru mai multe informații despre această poveste și alte știri, urmăriți-ne pe Google News.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;