Israelul Afirmă Controlul Complet asupra Graniței Terestre a Gazei

Israelul Afirmă Controlul Complet asupra Graniței Terestre a Gazei

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat că au obținut controlul "operațional" asupra Coridorului Philadelphi, o zonă tampon de-a lungul frontierei dintre Fâșia Gaza și Egipt, o mișcare care riscă să intensifice tensiunile cu Cairo. Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a comunicat că acest coridor, lung de 14 km, a fost folosit de Hamas pentru a introduce ilegal arme în Gaza și că aproximativ 20 de tuneluri au fost descoperite în zonă.

În timp ce Israelul continuă ofensiva în orașul Rafah, cu tancuri care au pătruns în centrul orașului, un oficial israelian de top sugerează că luptele cu Hamas ar putea persista până la sfârșitul anului 2024. Consilierul pentru securitate națională, Tzachi Hanegbi, a menționat că scopul este de a distruge capacitățile militare și de guvernare ale Hamas și ale grupului militant al Jihadului Islamic.

Capturarea coridorului Philadelphi de către Israel semnalează extinderea ofensivei în sudul Gazei și crește riscul de deteriorare a relațiilor cu Egiptul. În ciuda unei dispute diplomatice recente între Israel și Egipt referitoare la controlul punctului de trecere Rafah, Casa Albă, prin purtătorul de cuvânt al Securității Naționale, John Kirby, a indicat că această mișcare este în concordanță cu operațiunea terestră "limitată" despre care Israelul a informat administrația Biden.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;