Netanyahu subliniază fermitatea Israelului în fața presiunilor internaționale și a Hamas

Netanyahu subliniază fermitatea Israelului în fața presiunilor internaționale și a Hamas

Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a transmis un mesaj categoric către Hamas și comunitatea internațională, subliniind că Israelul nu va ceda în fața presiunilor. Declarația a venit în urma deciziei Statelor Unite de a se abține de la votul Consiliului de Securitate al ONU, care a cerut un armistițiu imediat în conflictul din Gaza.

Într-o întâlnire cu senatorul american Rick Scott, Netanyahu a afirmat că anularea vizitei sale planificate la Washington nu este doar o reacție la poziția Statelor Unite, ci și un semnal clar cătăre Hamas că nu pot conta pe presiuni externe pentru a influența strategia Israelului. Această mișcare vine ca răspuns la atacul terorist din 7 octombrie și la eșecul Washingtonului de a bloca rezoluția ONU, considerat de Israel o retragere din angajamentul său anterior.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a solicitat un armistițiu pe durata Ramadanului și eliberarea imediată a ostaticilor israelieni, însă Israelul consideră că această rezoluție a încurajat Hamas să adopte o poziție mai dură. Casa Albă, prin vocea purtătorului de cuvânt John Kirby, a exprimat dezamăgirea față de reacția Israelului și a subliniat că decizia de a nu trimite o delegație la Washington este „nefericită”.

Articolul de față își propune să ofere o perspectivă clară asupra poziției Israelului în acest context tensionat și a impactului deciziilor internaționale asupra dinamicii conflictului din Fâșia Gaza.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;