Proteste Masive în Israel: Cetățenii Cer Alegeri Anticipate și Eliberarea Ostaticilor

Proteste Masive în Israel: Cetățenii Cer Alegeri Anticipate și Eliberarea Ostaticilor

Mii de israelieni au luat străzile orașelor cheie ale țării pentru a-și exprima nemulțumirea față de guvernarea premierului Benjamin Netanyahu și a cere eliberarea ostaticilor deținuți de mișcarea Hamas. În centrul Tel Avivului, manifestațiile au fost marcate de scandări precum "Alegeri acum!" și "Tu ești capul, tu ești de vină!", semn al unei tensiuni crescute în rândul populației.

Criticile aduse lui Netanyahu sunt severe, mulți acuzându-l că a lăsat securitatea națională pe plan secund, concentrându-se mai mult pe propria supraviețuire politică. Aceste acuzații vin în urma unui atac devastator din 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au ucis peste 1.160 de persoane, majoritatea civili.

Un marș inițiat de rudele ostaticilor, început într-unul din kibbutzurile afectate de raiduri, s-a încheiat în fața reședinței oficiale a premierului din Ierusalim, amplificând apelurile pentru acțiune și schimbare. Protestele s-au extins și în alte orașe precum Haifa și Beersheba, și chiar în fața vilei private a lui Netanyahu din Cezareea.

Israelul a jurat să "elimine" Hamas, considerată organizație teroristă atât de SUA, cât și de Uniunea Europeană. În prezent, se estimează că aproximativ 130 de ostatici sunt încă deținuți în Fâșia Gaza. Ofensiva israeliană în Gaza a avut consecințe tragice, cu peste 30.000 de victime, majoritatea civili, conform bilanțurilor anunțate de Ministerul Sănătății al Hamas.

Aceste evenimente subliniază o schimbare majoră în sentimentul public israelian și ar putea avea implicații semnificative asupra viitorului politic al premierului Netanyahu și al relațiilor dintre Israel și Palestina.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;