Proteste Masive în Londra pentru Susținerea Drepturilor Palestiniene și Apel la Armistițiu în Gaza

Proteste Masive în Londra pentru Susținerea Drepturilor Palestiniene și Apel la Armistițiu în Gaza

Mii de persoane au inundat străzile capitalei britanice, Londra, într-o demonstrație de solidaritate cu poporul palestinian, cerând un armistițiu imediat în conflictul cu Israelul. Protestatarii, purtând drapeluri palestiniene și scandând "Free, free Palestine", au plecat din Hyde Park Corner și au mărșăluit până la ambasada Statelor Unite, unde au fost ținute discursuri și au fost afișate pancarte cu mesaje precum "Opriți războiul din Gaza" și "Opriți genocidul".

Evenimentul, organizat de Campania de Solidaritate cu Palestina, a atras atenția asupra tensiunilor și violențelor crescânde din regiune, în special după recentele bombardamente și ofensiva terestră a armatei israeliene care, conform Hamas, au rezultat în pierderea a peste 30.000 de vieți omenesti de la începutul represaliilor Israelului împotriva atacurilor teroriste din 7 octombrie anul trecut.

În ciuda acuzațiilor unor politicieni conservatori la adresa poliției pentru o presupusă îngăduință față de protestatari, forțele de ordine au subliniat că își vor îndeplini misiunea „fără teamă și fără părtinire”, apărând „dreptul democratic” de a manifesta. Comandanta poliției, Karen Findlay, a evidențiat preocupările comunităților evreiești și musulmane pentru creșterea crimelor motivate de ura antisemită și antimusulmană.

În paralel cu protestele pro-Palestina, Itai Galmudy a organizat o contramanifestație, exprimându-și îngrijorarea că demonstrațiile pentru pace s-au transformat în "marșuri de ură împotriva Israelului".

Această manifestare vine în contextul în care premierul britanic, Rishi Sunak, a solicitat recent poliției să acționeze cu fermitate împotriva "intimidărilor, amenințărilor și actelor de violență planificate", subliniind necesitatea de a menține ordinea publică și de a combate orice formă de extremism.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;