Guvernul României aprobă scoaterea la concurs a 2.700 de posturi în sistemul sanitar

Guvernul României aprobă scoaterea la concurs a 2.700 de posturi în sistemul sanitar

Guvernul României a anunțat deblocarea a aproximativ 2.700 de posturi din sistemul sanitar, printr-un memorandum care permite organizarea de concursuri pentru posturile vacante sau temporar vacante. Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti va avea parte de cea mai mare parte a acestor posturi, 861 în total, urmat de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca și Institutul Oncologic Bucureşti, cu 140, respectiv aproximativ 120 de posturi.

Această măsură vine în urma necesității asigurării desfășurării activității curente și a serviciilor medicale, inclusiv a urgențelor. Posturile deschise includ 310 pentru medici, 1.221 pentru asistenţi medicali și 629 pentru personal auxiliar sanitar, precum și alte categorii de personal de specialitate medico-sanitar.

Conform purtătorului de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, ocuparea acestor posturi nu va genera un impact bugetar suplimentar deoarece sunt deja finanțate. Aceasta este a treia decizie de acest fel luată de Guvern în acest an, după ce în ianuarie și februarie au fost deblocate angajările pentru alte aproape 10.000 de posturi în domeniul sănătății.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;