FC Porto Domina Clasicul Portughez cu o Victorie Impresionantă Împotriva Benficai

FC Porto Domina Clasicul Portughez cu o Victorie Impresionantă Împotriva Benficai

FC Porto a demonstrat o formă de zile mari în etapa a 24-a a campionatului portughez de fotbal, surclasând-o pe rivala de moarte, Benfica Lisabona, cu un scor ce nu lasă loc de interpretări: 5-0. Acest derby, care a avut loc pe stadionul Dragao, a fost o adevărată demonstrație de forță din partea echipei gazdă, care și-a consolidat astfel poziția în topul clasamentului și a ținut fanii cu sufletul la gură.

Spectacolul a început încă din prima repriză, când Galeno, într-o formă strălucitoare, a reușit să înscrie de două ori ('20 și '44), punând bazele unei victorii categorice. După pauză, Porto nu a scăzut ritmul și a continuat să domine jocul. Wendell a marcat al treilea gol ('55) după o pasă decisivă primită tot de la Galeno, iar Benfica a fost redusă la zece jucători după ce Otamendi a primit al doilea cartonaș galben ('61).

Pepe a adăugat un gol în minutul '75, iar Danny Namaso a închis tabela cu un gol în ultimele clipe ale meciului ('90), stabilind scorul final la 5-0. Cu acest triumf, Porto își continuă urmărirea liderului Sporting Lisabona, acumulând 52 de puncte și apropiindu-se la doar 6 puncte de Benfica, care ocupă locul doi, și la 7 puncte de lider.

Istoria întâlnirilor dintre cele două echipe este lungă și plină de momente memorabile, iar această victorie adaugă o nouă pagină de glorie pentru FC Porto, care acum se laudă cu 102 victorii în fața rivalei Benfica, în timp ce aceasta din urmă a câștigat de 91 de ori, restul confruntărilor terminându-se la egalitate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;