Familia lui Michael Schumacher primește despăgubiri după publicarea unui interviu fals

Familia lui Michael Schumacher primește despăgubiri după publicarea unui interviu fals

Familia fostului campion de Formula 1, Michael Schumacher, a primit despăgubiri în valoare de 200.000 de euro de la editorii publicației germane Die Aktuelle, după ce aceștia au publicat un interviu fals atribuit lui Schumacher, generat prin inteligență artificială. Incidentul a avut loc în aprilie 2023, când revista a pus pe copertă o fotografie a lui Schumacher cu titlul „Michael Schumacher: primul interviu!” și un subtitlu care sugera că interviul „pare înșelător de real”. În paginile interioare s-a dezvăluit că interviul era de fapt o invenție a inteligenței artificiale.

Michael Schumacher, care acum are 55 de ani, nu a mai fost văzut în public de la accidentul său grav de schi din decembrie 2013. Un purtător de cuvânt al familiei a confirmat sentința împotriva grupului media Funke, care deține revista Die Aktuelle. Editorul revistei a fost concediat la două zile după publicarea articolului, iar grupul media a prezentat scuze familiei Schumacher. Starea actuală de sănătate a lui Schumacher rămâne necunoscută, familia sa menținând un nivel înalt de confidențialitate în această privință.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;