Elena Lasconi devine președintele USR și anunță candidatura pentru prezidențiale

Elena Lasconi devine președintele USR și anunță candidatura pentru prezidențiale

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung, a fost aleasă președinte al Uniunii Salvați România (USR) cu un procentaj de 68% dintre voturi, în urma alegerilor interne desfășurate în partid. Conform declarațiilor sale, Lasconi își propune să reconstruiască partidul și să lucreze pentru apărarea democrației în România.

Ionuț Moșteanu, membru USR, a oferit detalii despre procesul de votare, menționând că acesta a fost unul electronic și că a implicat participarea a 11.333 de membri din totalul celor 25.607 cu drept de vot. Lasconi a obținut 7.701 voturi, în timp ce ceilalți candidați au primit un număr considerabil mai mic de voturi.

În cadrul aceleiași conferințe, Elena Lasconi a anunțat că își va depune candidatura pentru președinția României. Ea a subliniat că USR va organiza un congres pe data de 29 iunie, unde se așteaptă să apară mai mulți candidați pentru această poziție. Lasconi a afirmat și că este deschisă dialogului cu toate partidele de dreapta sau de centru-dreapta și a exclus posibilitatea de a susține un candidat extern la alegerile prezidențiale, referindu-se implicit la o potențială susținere a lui Nicolae Ciucă.

Noul președinte al USR a menționat de asemenea că a format o echipă solidă în primăria Câmpulung și intenționează să aplice aceeași strategie în cadrul USR, punând accent pe dezvoltarea și pregătirea membrilor pentru a prelua responsabilități importante.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;