Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, eliberat din arest preventiv în urma tragediei de Crăciun

Patronul Fermei Dacilor, Cornel Dinicu, eliberat din arest preventiv în urma tragediei de Crăciun

Într-o întorsătură recentă a evenimentelor, Cornel Dinicu, patronul complexului turistic Ferma Dacilor, a fost eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Această decizie a fost luată de Tribunalul Prahova și este definitivă.

Amintim că tragedia care a avut loc în a doua zi de Crăciun la pensiunea din Tohani, județul Prahova, s-a soldat cu pierderea a opt vieți, printre care și fiul lui Dinicu. Incendiul devastator a scos la iveală faptul că pensiunea a operat pentru mai bine de un deceniu fără autorizații de securitate la incendiu și fără autorizație de construire. În ciuda acuzațiilor, Cornel Dinicu a susținut în fața anchetatorilor că incendiul a fost rezultatul unei acțiuni intenționate.

În același context, cei doi administratori din acte ai pensiunii, Adelina Elena Ilie și Adrian Ristin, au fost și ei scoși din arestul la domiciliu și plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Anchetatorii au concluzionat că sursa probabilă a incendiului a fost "efectul termic al curentului electric", punând în evidență faptul că pensiunea era branșată ilegal la rețeaua de electricitate. Contractul pentru alimentarea cu energie electrică era destinat unui consumator non-casnic, cu o putere declarată de doar 8 Kw, care era insuficientă pentru nevoile unei pensiuni.

Această serie de încălcări grave ale legii a dus la o tragedie care a zguduit întreaga comunitate și a ridicat numeroase întrebări privind siguranța în astfel de locații turistice.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;