Eduard Hellvig despre rolul consilierilor personali: Oglinda liderilor sau izolarea puterii?

Eduard Hellvig despre rolul consilierilor personali: Oglinda liderilor sau izolarea puterii?

Eduard Hellvig, fostul șef al Serviciului Român de Informații, a lansat o critică incisivă la adresa consilierilor personali, descriindu-i ca pe o "specie distinctă de curteni". Într-o postare pe o rețea socială, Hellvig a descris consilierii personali ca fiind indivizi care nu necesită recompense materiale pentru munca lor, mulțumindu-se cu privirea mulțumită a șefului și un simplu mesaj de sărbători.

Cu o experiență politică de două decenii, Hellvig îi prezintă pe consilierii personali ca pe niște figuri care, în efortul lor de a "lustrui efigia șefului", ajung să izoleze liderul de sursele naturale de putere și să-l pună în situații ingrate. Acești consilieri, pe care îi numește "cărți de vizită", își dedică toată atenția liderului, ignorând contextul politic și instituțional mai larg.

Potrivit lui Hellvig, consilierii personali pot fi periculoși atunci când își împing clientul către o agendă care le servește doar propriile interese, o practică pe care el sugerează că nu se întâmplă în România, ci în alte părți ale lumii.

Articolul lui Hellvig ridică întrebări importante despre rolul și influența consilierilor personali în politica modernă, despre echilibrul dintre loialitatea personală și responsabilitatea publică și despre modul în care liderii pot fi protejați de a deveni prizonieri ai unui cerc restrâns de consilieri.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;