Dorin Cioabă, confruntat cu executarea silită de către Fisc pentru datorii contestate

Dorin Cioabă, confruntat cu executarea silită de către Fisc pentru datorii contestate

Dorin Cioabă, cunoscut ca lider al comunității romilor, se află într-o situație financiară dificilă, fiind executat silit de către Administrația Finanțelor Publice a județului Sibiu. O serie de bunuri personale, printre care se numără televizoare, un seif și mobilier, urmează să fie scoase la licitație la sfârșitul lunii februarie 2024, în încercarea de a recupera o sumă de peste 5.500 de lei.

Conform anunțurilor de vânzare, lista bunurilor ce vor fi licitate include un colțar cu două fotolii, două televizoare LG, o imprimantă multifuncțională Minolta, rafturi de PAL și un set de mobilier. Toate acestea provin din biroul de mediator pe care Dorin Cioabă l-a înființat, dar pe care susține că l-a închis după un an de activitate fără venituri, depunând declarații "pe zero".

Dorin Cioabă contestă vehement acțiunile Fiscului, afirmând că sunt rezultatul unor abuzuri ale inspectorilor fiscali și că deciziile de impunere au fost emise fără știrea sa. Mai mult, el susține că datoriile sunt prescrise și că a fost informat despre aceste decizii doar prin Spațiul Virtual Privat, un canal de comunicare de care nu era conștient.

În prezent, Dorin Cioabă se află în mijlocul unei lupte legale, având un proces pe rolul Judecătoriei Sibiu, unde contestă datoriile care au condus la executarea silită. Următorul termen al procesului este programat pentru ziua de 27 februarie, chiar cu o zi înainte de licitația programată de ANAF.

Situația lui Dorin Cioabă evidențiază complexitatea sistemului fiscal și provocările cu care se pot confrunta contribuabilii atunci când comunicarea cu autoritățile fiscale eșuează sau când procedurile legale sunt înțelese greșit.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;