Concertele Coldplay la București: O lecție de manipulare a maselor și acceptare a diversității culturale

Concertele Coldplay la București: O lecție de manipulare a maselor și acceptare a diversității culturale

Trupa britanică Coldplay a susținut două concerte la București pe Arena Națională, în zilele de 12 și 13 iunie, ca parte a turneului mondial "Music Of The Spheres World Tour". Aceste evenimente au marcat cel mai rapid sell-out din istoria muzicii live din România, adunând peste 100 de mii de fani. În timpul show-urilor, solistul Chris Martin a abordat o temă controversată, invitând pe scenă artistul Babasha pentru a cânta o manea, un gen muzical adesea stigmatizat în România.

În prima seară, acest moment a provocat reacții divizate în rândul publicului, cu huiduieli venind din partea unora dintre spectatori. În a doua seară, însă, Chris Martin a pregătit publicul pentru o reacție pozitivă, încurajând o atmosferă de pace și iubire și cerându-le să huiduie pentru cinci secunde într-un mod ludic, ca o formă de eliberare a tensiunilor. După acest exercițiu, publicul a primit cu aplauze și dans momentul muzical oferit de Babasha.

Reacțiile la cele două concerte au fost ample și variate. Jurnalistul Florin Negruțiu a descris abilitatea lui Chris Martin de a transforma huiduielile în aplauze ca pe o "operă de artă", în timp ce Pavel Lucescu a analizat reticența unora față de manele, subliniind că gusturile muzicale sunt deseori un construct social. Publicistul Costi Rogozanu a observat o segregare între două Românii - una care îmbrățișează cultura manelelor și alta care le respinge. Organizatorii concertelor, Emagic și Live Nation, au subliniat pregătirea publicului de către Chris Martin pentru o reacție pozitivă în a doua seară.

Concertele au fost, de asemenea, remarcabile pentru angajamentul lor față de sustenabilitate, cu un rider de sustenabilitate care a implicat până la 2000 de membri ai personalului și măsuri de protejare a mediului înconjurător și reducere a amprentei de carbon.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;