Comisia Europeană Impune Amenda Record pentru Apple: 1,8 Miliarde de Euro pentru Abuz de Poziție Dominantă

Comisia Europeană Impune Amenda Record pentru Apple: 1,8 Miliarde de Euro pentru Abuz de Poziție Dominantă

Comisia Europeană a stabilit o amendă uriașă în valoare de 1,8 miliarde de euro pentru gigantul tehnologic Apple, după ce a constatat că acesta a încălcat regulile concurenței prin practici abuzive în cadrul App Store-ului său.

Ancheta, care a început în iunie 2020, a relevat că Apple a folosit poziția sa dominantă pe piața distribuirii aplicațiilor de streaming muzical pentru a impune restricții dezvoltatorilor, împiedicându-i să ofere utilizatorilor iOS informații despre alternative mai accesibile la serviciile de streaming muzical. Aceste practici sunt considerate ilegale conform reglementărilor concurențiale din Uniunea Europeană.

Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene responsabil de Politicile în materie de competiție, a subliniat gravitatea abuzurilor comise de Apple, care au durat un deceniu și au restricționat concurența corectă pe piața de distribuire a muzicii prin intermediul App Store.

În urma investigației, Comisia Europeană a decis că amenda aplicată este proporțională cu veniturile globale ale companiei și necesară pentru a descuraja astfel de practici anticoncurențiale în viitor. În plus, Comisia a cerut Apple să elimine restricțiile impuse și să remedieze problemele constatate, asigurând astfel un mediu de concurență echitabil pentru toate companiile din sectorul tehnologic.

Această decizie marchează un moment important în reglementarea activităților marilor corporații tehnologice și subliniază angajamentul Comisiei Europene de a proteja consumatorii și piața internă împotriva practicilor comerciale incorecte.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;