Clarificări oficiale: Președintele Klaus Iohannis nu a solicitat locuință de protocol

Clarificări oficiale: Președintele Klaus Iohannis nu a solicitat locuință de protocol

În urma unor speculații aprinse în presă și investigații jurnalistice, Administrația Prezidențială a României a intervenit cu precizări oficiale referitoare la presupusele solicitări ale președintelui Klaus Iohannis pentru atribuirea unei locuințe de protocol și spațiu pentru organizarea unui cabinet de lucru post-mandat. Administrația Prezidențială a negat categoric existența unei astfel de cereri din partea președintelui sau a instituției, conform legislației în vigoare.

Această declarație a venit în contextul în care o investigație Recorder a relevat o investiție controversată de 7 milioane de euro pentru renovarea și amenajarea unei vile din București, aparținând Regiei Autonome a Administrației Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS). Lucrările de amploare au stârnit curiozitatea publicului și a mass-media, care a speculat că beneficiarul ar putea fi chiar președintele în funcție.

Premierul Marcel Ciolacu a luat, de asemenea, poziție, afirmând că nu este la curent cu detaliile investiției și că așteaptă informații suplimentare de la Secretariatul General al Guvernului, instituție sub a cărei jurisdicție funcționează RA-APPS. A promis că va solicita clarificări și a subliniat că există posibilitatea închirierii unei astfel de clădiri, așa cum s-a întâmplat în trecut cu alte proprietăți.

Investigația Recorder a scos la lumină detalii despre lucrările de renovare, inclusiv instalarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul vilei, și a descris spațiile luxoase care se pregătesc. Cu toate acestea, numele familiei care va locui în respectiva reședință rămâne, deocamdată, necunoscut.

În timp ce așteptăm răspunsuri oficiale și detalii suplimentare, întrebarea care rămâne pe buzele tuturor este: pentru cine se cheltuiesc milioanele de euro din fondurile publice în renovarea acestei vile?

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;