China îşi extinde influenţa prin formare autoritară şi un magnat chinez este acuzat de fraudă în SUA

China îşi extinde influenţa prin formare autoritară şi un magnat chinez este acuzat de fraudă în SUA

China îşi promovează modelul politic autoritar prin programe de formare destinată oficialilor străini, în special din ţările africane şi America Latină, potrivit unui raport al Consiliului Atlantic, think tank american. Seminariile prezintă practicile de guvernare chineze şi promovează iniţiativa "Centura și drumul" lansată în 2013 pentru a construi infrastructură şi a dezvolta legături comerciale. Beijingul nu a comentat aceste afirmaţii.

În paralel, Guo Wengui, un miliardar chinez exilat, a fost găsit vinovat de mai multe acuzaţii, inclusiv fraudă şi spălare de bani, în SUA. Guo, care a construit un imperiu imobiliar în China, este acuzat că a orchestrat o escrocherie de miliarde de dolari, înşelând mii de disidenţi chinezi prin promisiuni de investiţii în afacerile şi criptomonedele sale. Banii au fost folosiţi pentru achiziţii extravagante, în loc să fie investiţi. Guo a declarat falimentul în 2023, cu mai puţin de 100.000 de dolari pe numele său.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;