Xiaomi se extinde pe piața auto cu modelul electric SU7: Planuri ambițioase pentru viitor

Xiaomi se extinde pe piața auto cu modelul electric SU7: Planuri ambițioase pentru viitor

Xiaomi, gigantul tehnologic cunoscut pe plan mondial pentru smartphone-urile sale, își extinde acum orizonturile în domeniul auto, anunțând lansarea primului său model de mașină electrică premium. Modelul, denumit Xiaomi SU7, este o promisiune de autonomie și performanță, cu o autonomie impresionantă de 800 km și o accelerație de la 0 la 100 km/h în doar 2,8 secunde.

Lansarea acestui model revoluționar a fost făcută la prestigiosul târg MWC din Barcelona, iar prețul va fi dezvăluit pe data de 28 martie. SU7, care simbolizează "Speed Ultra", este construit în colaborare cu BAIC Group, un producător auto de stat din China, într-o uzină cu o capacitate de 200.000 de mașini pe an.

Cu vânzări de 40 de milioane de smartphone-uri în ultimul trimestru al anului 2023, Xiaomi se poziționează ca al treilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Această expansiune în industria auto vine cu un plan pe termen lung de a intra în top 5 producători auto mondiali, Xiaomi alocând un buget de 10 miliarde de dolari pentru următorii zece ani pentru a-și atinge obiectivele.

Pe piața din China, Xiaomi SU7 va fi disponibilă prin intermediul a 59 de reprezentanțe, cu planuri de extindere în Europa și America de Nord începând cu anul 2025. Unul dintre avantajele competitve ale mașinii este integrarea și sincronizarea ușoară cu gama de telefoane Xiaomi, oferind o experiență comună în utilizarea software-ului.

Xiaomi se alătură astfel curselor tehnologice și inovative ale lumii auto, aducând pe piață o alternativă electrică care promite să redefinească mobilitatea urbană și să ofere clienților o experiență de condus de neuitat.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;