Bucureștiul modernizează transportul public: Noile troleibuze Solaris aduc confort și tehnologie pe linia 61 și 93

Bucureștiul modernizează transportul public: Noile troleibuze Solaris aduc confort și tehnologie pe linia 61 și 93

Bucureștenii vor beneficia de o experiență îmbunătățită în transportul public, odată cu introducerea noilor troleibuze Solaris Trollino 12M, care vor intra în circulație pe linia 93 începând cu data de 17 februarie 2024 și pe linia 61 din 19 februarie 2024, conform anunțului făcut de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public București-Ilfov (TPBI).

Aceste troleibuze de ultimă generație, achiziționate în cadrul unui contract semnat de Primăria Capitalei, se remarcă prin numeroase facilități pentru călători, inclusiv podeaua complet coborâtă pentru accesibilitate, aer condiționat, spațiu pentru cărucioarele persoanelor cu dizabilități, prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile și un sistem avansat de informare audio-video. În plus, troleibuzele dispun de o autonomie de 20 km, permițându-le să circule fără conexiune la rețeaua electrică pe anumite porțiuni ale traseelor.

Linia 61 va opera pe un traseu extins, care include artere importante din București, cum ar fi Bd. Iuliu Maniu, Bd. Eroii Sanitari și Bulevardul Carol I, asigurând o legătură eficientă între Complex Comercial Apusului și Piața Rosetti. Linia 336 va fi suspendată, iar călătorii vor beneficia de serviciile îmbunătățite ale liniei 61, precum și de opțiunile suplimentare oferite de linia 62 și autobuzele liniei 178.

Investiția în aceste troleibuze noi subliniază angajamentul autorităților de a moderniza transportul public din capitală și de a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor. Cu o valoare de 290 milioane lei plus TVA, finanțată prin fonduri nerambursabile de la Agenția Fondului pentru Mediu, achiziția celor 100 de troleibuze Solaris reprezintă un pas important în direcția sustenabilității și eficienței energetice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;