Furtuni violente în România: Bucureștiul, cel mai afectat de rafalele de vânt

Furtuni violente în România: Bucureștiul, cel mai afectat de rafalele de vânt

România a fost zguduită de furtuni puternice care au provocat numeroase pagube materiale și au perturbat activitățile obișnuite ale cetățenilor. Conform Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Bucureștiul a fost epicentrul acestor fenomene meteorologice extreme, înregistrând cele mai multe apeluri de urgență.

Vântul a doborât 31 de copaci în Capitală, a avariat vehicule și a dus la căderea panourilor publicitare și a elementelor de construcție. Situația a fost agravată de codurile portocaliu și galben de vijelii și vânt puternic, care au afectat întreaga țară pe parcursul zilei de 2 aprilie 2024.

Porturile de la Marea Neagră și-au suspendat activitățile, iar trecerile cu ferry-boat-urile au fost oprite. În plus, circulația feroviară a fost afectată temporar în localitatea Moara Nouă din județul Prahova, unde copaci căzuți pe linia de contact au împiedicat deplasarea trenurilor.

Pompierii au fost solicitați să intervină în numeroase situații de urgență și au rămas la datorie pentru a oferi sprijin cetățenilor și autorităților. În județul Vrancea, un bărbat a fost prins sub un solar agricol și a suferit un stop cardio-respirator, fiind transportat ulterior la spital în comă.

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe localități, afectând mii de consumatori. În județul Vrancea, 43 de localități au fost nealimentate, afectând peste 13.000 de abonați.

DSU îndeamnă cetățenii să acceseze platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU pentru a obține informații despre cum să se comporte în cazul producerii unor astfel de evenimente.

În contextul schimbărilor climatice și al fenomenelor meteorologice extreme, este esențial să fim pregătiți și informați pentru a ne proteja comunitățile și proprietățile.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;