Autoritatea Electorală Permanentă Clarifică Rolul său în Procesul Electoral

Autoritatea Electorală Permanentă Clarifică Rolul său în Procesul Electoral

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a făcut precizări importante prin intermediul unui comunicat oficial în legătură cu rolul său în procesul de centralizare a voturilor și în procesul electoral în general. AEP a anunțat că centralizarea rezultatelor scrutinului din 9 iunie este în faza finală, subliniind că procesele verbale traversează un traseu bine definit, de la secțiile de votare la birourile electorale de circumscripție și apoi la Biroul Electoral Central.

Comunicatul AEP vine să clarifice că autoritatea nu intervine în numărarea voturilor sau în activitatea birourilor electorale, nici în procesul de înscriere a voturilor în procesele-verbale, în centralizarea rezultatelor, soluționarea contestațiilor, renumărarea voturilor sau în orice alte operațiuni ale birourilor electorale. AEP subliniază că toate aceste atribuții sunt de competența exclusivă a birourilor electorale, care gestionează sesizările sau plângerile privind posibilele nereguli.

În contextul procesului electoral, AEP joacă un rol de supervizare și de asigurare a conformității cu legislația electorală, dar nu se implică direct în gestionarea procesului de numărare sau în soluționarea litigiilor electorale. Aceste precizări vin să consolideze înțelegerea publică a procesului electoral și a rolului fiecărei entități implicate.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;