Atenționare de Călătorie: Greve la Lufthansa Perturbă Zborurile în Germania

Atenționare de Călătorie: Greve la Lufthansa Perturbă Zborurile în Germania

Pentru românii care plănuiesc călătorii în Germania, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) emite o atenționare de călătorie în contextul grevelor anunțate de însoțitorii de bord ai companiei aeriene Lufthansa. Se estimează că aceste greve vor afecta semnificativ traficul aerian, cu anularea a aproximativ o mie de zboruri, influențând planurile de călătorie ale peste 100.000 de pasageri.

Conform informațiilor MAE, grevele vor avea loc marți, între orele 4.00 – 23.00, la Aeroportul Frankfurt am Main și miercuri, în același interval orar, la Aeroportul München. Aceste mișcări de protest se adaugă grevelor mecanicilor de locomotivă din Germania, care au condus la reducerea semnificativă a serviciilor feroviare pe distanțe lungi și regionale.

Călătorii sunt sfătuiți să se informeze în legătură cu starea zborurilor și a transportului feroviar accesând paginile de internet ale aeroporturilor din Frankfurt și München, precum și ale Ministerului Afacerilor Externe.

În caz de nevoie, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice și oficiilor consulare ale României din Germania. Pentru situații de urgență, există și telefoanele de permanență puse la dispoziție de ambasadele românești.

Este recomandabil ca toți călătorii să verifice în mod activ starea zborurilor și să contacteze companiile aeriene sau agențiile de turism pentru asistență și informații actualizate. De asemenea, este bine să se consulte regulat paginile de Internet ale misiunilor diplomatice românești din Germania pentru orice noutăți legate de condițiile de călătorie.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;