Ancheta preliminară a armatei iraniene exclude elemente suspecte în prăbușirea elicopterului prezidențial

Ancheta preliminară a armatei iraniene exclude elemente suspecte în prăbușirea elicopterului prezidențial

Forțele armate iraniene au anunțat că ancheta preliminară efectuată asupra prăbușirii elicopterului în care se afla președintele Ebrahim Raisi nu a evidențiat elemente suspecte. Conform raportului publicat de agenția de stat IRNA, nu au fost găsite urme de proiectile sau alte avarii care să indice un act intenționat. Elicopterul, care a respectat planul de zbor, s-a prăbușit după ce a lovit un munte și a luat foc.

Operațiunile de căutare și salvare au fost complicate de terenul dificil, ceața și temperaturile scăzute, ceea ce a condus la localizarea epavei abia a doua zi. În ciuda asigurărilor armatei, unele publicații iraniene au exprimat îndoieli și au criticat guvernul pentru gestionarea informațiilor legate de accident. Ziarul Ham-Mihan a acuzat autoritățile de furnizarea de informații eronate și ambigue, în timp ce Jomhuri Eslami a ridicat suspiciuni despre o posibilă conspirație străină.

Toate cele nouă persoane aflate la bord, inclusiv președintele Raisi și ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, și-au pierdut viața în accident. Seria de ceremonii funerare pentru Raisi a culminat cu înmormântarea sa la Mașhad, orașul său natal, care a atras sute de mii de susținători ai Republicii Islamice.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;