Acord de securitate semnat între România și Ucraina în contextul summitului NATO

Acord de securitate semnat între România și Ucraina în contextul summitului NATO

Președinții României și Ucrainei au semnat astăzi un acord de securitate, în marja summitului NATO care a avut loc la Washington. În cadrul unei conferințe de presă, președintele Klaus Iohannis a anunțat semnarea documentului și a subliniat necesitatea intensificării sprijinului pentru Ucraina în conflictul cu Rusia. Acordul vizează cooperarea în domeniul securității și implementarea Declarației G7, semnată anterior în cadrul unui summit NATO.

Președintele Iohannis a accentuat importanța sprijinirii Republicii Moldova în fața atacurilor hibride din partea Rusiei, menționând că securitatea Ucrainei și a Republicii Moldova contribuie la securitatea regională și euroatlantică. În plus, NATO a aprobat un sprijin financiar de 40 de miliarde de euro pentru Ucraina pentru anul următor și a anunțat transferul de avioane de luptă F-16 din Danemarca și Olanda.

De asemenea, Ucraina va beneficia de cinci sisteme de apărare Patriot, donate de Statele Unite, Germania, Italia, Olanda și România. Președintele României a menționat că sunt în desfășurare negocieri pentru înlocuirea sistemului donat Ucrainei.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;