Viktor Orban Informează Liderii UE Despre Discuțiile cu Putin Post-Vizita la Moscova

Viktor Orban Informează Liderii UE Despre Discuțiile cu Putin Post-Vizita la Moscova

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a trimis o scrisoare secretă către președintele Consiliului European, Charles Michel, și alți lideri ai Uniunii Europene, în urma vizitei sale la Moscova. În document, datat 5 iulie și trimis din Azerbaidjan, Orban a oferit un rezumat al întâlnirii sale cu președintele rus Vladimir Putin, subliniind că nu a reprezentat UE în discuțiile respective și că orice afirmații contrare sunt nefondate.

Orban a relatat că Putin a prezentat o perspectivă diferită față de cea a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski privind situația de pe front, estimând pierderi lunare ale forțelor ucrainene între 40.000 și 50.000 de soldați. Aceste cifre contrastează cu cele raportate anterior de SUA și de Zelenski. Putin a exprimat, de asemenea, deschiderea către o încetare temporară a focului, cu condiția ca aceasta să nu permită reorganizarea forțelor ucrainene.

Scrisoarea menționează că Rusia este dispusă să accepte condițiile discutate la Istanbul în aprilie 2022, inclusiv un drept de veto pentru garantorii de securitate ai Ucrainei, printre care și-ar dori să se numere Rusia. De asemenea, Moscova ar fi pregătită să discute o propunere de pace avansată de China și Brazilia, care nu menționează restabilirea integrității teritoriale a Ucrainei.

În încheiere, Orban a subliniat că Europa are nevoie de pace pentru prosperitate economică și că este necesară o inițiativă europeană de pace, în special în contextul în care SUA se apropie de alegerile prezidențiale și nu ar putea oferi un leadership politic în acest sens.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;