Vandalism în serie la București: Un bărbat de 46 de ani reținut pentru distrugeri repetate

Vandalism în serie la București: Un bărbat de 46 de ani reținut pentru distrugeri repetate

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a fost reținut de autoritățile din București după ce a provocat mai multe acte de vandalism, afectând proprietăți publice și private. Începând din decembrie 2023, individul a fost implicat într-o serie de incidente care au culminat cu distrugerea geamurilor unui tramvai, ale unui apartament și ale două magazine.

Polițiștii Secției 4 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au fost alertați inițial pe 27 decembrie 2023, când două persoane au fost raportate că ar fi tras cu un pistol tip airsoft într-un tramvai din Sectorul 1. Pe 14 ianuarie 2024, un nou incident a fost înregistrat când un obiect contondent, aruncat din exterior, a spart geamul unei uși batante a unui tramvai staționat.

Aceeași seară a adus și sesizarea unei femei din Sectorul 1, care a raportat distrugerea unui geam al balconului său. În urma investigațiilor, polițiștii au descoperit și distrugerea geamurilor a două magazine, situate la parterul unor blocuri din apropiere, care prezentau orificii și fisuri.

Toate aceste acte de distrugere au fost legate de același suspect, bărbatul de 46 de ani. În urma unei percheziții domiciliare efectuate pe 25 ianuarie 2024, au fost găsite obiecte folosite în comiterea faptelor. În consecință, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat în fața magistraților pentru a răspunde legal pentru infracțiunea de distrugere în formă continuată.

Cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru a stabili toate circumstanțele incidentelor și pentru a lua măsurile legale corespunzătoare.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;