Tragedie în Valencia: Doi cetățeni români, confirmați decedați în urma incendiului devastator

Tragedie în Valencia: Doi cetățeni români, confirmați decedați în urma incendiului devastator

Într-un eveniment tragic ce a zguduit comunitatea românească din Valencia, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat decesul a doi cetățeni români în incendiul care a cuprins un bloc de locuințe pe data de 22 februarie 2024. După un proces de identificare meticulos, autoritățile spaniole au informat Consulatul României la Castellon de la Plana despre pierderea ireparabilă a celor doi români care, inițial, erau considerați dispăruți.

Tragedia s-a petrecut în cartierul Nou Campanar din Valencia, unde un incendiu uriaș a izbucnit la un bloc de 14 etaje, administrat de o conațională, Adriana Banu. Puternicul vânt a contribuit la răspândirea rapidă a flăcărilor, provocând un adevărat infern. Mai multe persoane au fost prinse în capcană, iar unele dintre ele au fost văzute încercând să se salveze de pe balcoane.

În urma acestui incident, două femei de origine română, mamă și fiică, erau listate printre persoanele dispărute. Deși nu există încă detalii despre vârsta sau sexul persoanelor decedate, comunitatea românească și-a exprimat îngrijorarea și tristețea, așteptând confirmări oficiale.

MAE a transmis condoleanțe familiei îndurerate și a asigurat că reprezentanții consulatului sunt în contact permanent cu autoritățile spaniole și cu cetățenii români afectați, oferind asistență consulară și protecție conform competențelor și legislației spaniole. De asemenea, MAE a reamintit că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellon de la Plana.

Comunitatea românească din Valencia și din întreaga Spanie este îndoliată de această pierdere și așteaptă cu speranță mai multe informații despre celelalte victime și despre cauzele care au dus la acest dezastru.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;