SUA semnalează posibile acțiuni de influență ale Chinei în alegerile prezidențiale din 2024

SUA semnalează posibile acțiuni de influență ale Chinei în alegerile prezidențiale din 2024

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a ridicat semnale de alarmă privind posibilele încercări ale Chinei de a influența viitoarele alegeri prezidențiale americane din 2024. Într-un interviu recent acordat CNN, Blinken a menționat că există dovezi care sugerează că Beijingul ar putea căuta să "influențeze și probabil să interfereze" cu procesul electoral american, contrar promisiunilor făcute anterior de liderul chinez Xi Jinping.

Aceste declarații vin în urma unei vizite de trei zile în China, unde Blinken s-a întâlnit cu oficiali de rang înalt, inclusiv cu președintele Xi Jinping. Întâlnirile au avut loc pe fondul unor tensiuni crescânde între cele două superputeri, pe teme precum controlul tehnologiei de către SUA și sprijinul Chinei pentru Rusia.

Blinken a reiterat mesajul președintelui Joe Biden transmis lui Xi în timpul summitului de la San Francisco din noiembrie anul trecut, subliniind că orice interferență din partea Chinei în alegerile SUA este inacceptabilă și urmărită îndeaproape. Totodată, Blinken a exprimat preocupări legate de eforturile altor țări de a exploata diviziunile sociale din SUA în campanii de influență.

Deși Beijingul a negat în mod repetat orice amestec în procesele electorale ale altor națiuni, China și actorii presupuși afiliați acesteia au fost acuzați anterior de intervenții politice în țări precum Canada. Aceste acuzații aduc în prim-plan importanța securității electorale și a vigilenței în fața potențialelor campanii de dezinformare și influență străină.

În contextul acestor dezvăluiri, SUA se pregătesc să consolideze măsurile de protecție pentru a asigura integritatea alegerilor prezidențiale din 2024, în timp ce relațiile cu China rămân un subiect delicat pe agenda politică internațională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;