Stare de alertă în Brăila din cauza crizei deşeurilor

Stare de alertă în Brăila din cauza crizei deşeurilor

Autorităţile din Brăila au declarat stare de alertă pentru 30 de zile începând cu 11 iunie 2024, ca urmare a refuzului operatorului de salubritate de a colecta gunoiul din judeţ. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a luat această decizie în baza acordului viceprim-ministrului, ministrul al afacerilor interne, şi a Hotărârii nr 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, anunţă Prefectura Brăila. Situaţia de urgenţă a fost determinată de întreruperea activităţii de colectare şi transport deşeuri de către operator, ceea ce a condus la riscuri pentru sănătatea populaţiei şi la poluarea mediului.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Dunărea Brăila, împreună cu Unităţile Administrativ Teritoriale membre, au promis să ia măsuri de urgenţă pentru a asigura continuitatea serviciului de salubritate în regiune. Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a explicat că operatorul RER a cerut o creştere a tarifelor, dar primăriile din judeţ, inclusiv Primăria Brăila, au răspuns că vor accepta creşterea tarifelor doar conform legii. După ce RER a notificat Primăria despre rezilierea contractului, Primăria Brăila a câştigat în instanţă, anulând astfel notificarea de reziliere, ceea ce impune RER să continue colectarea deşeurilor conform contractului. Primarul a subliniat că niciun cetăţean nu va plăti mai mult pentru serviciul de salubrizare şi că operatorul va fi cel care va suporta consecinţele acestei situaţii.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;