Siguranța Rutieră în România: Introducerea Unui Nou Indicator pentru Distanțarea în Trafic

Siguranța Rutieră în România: Introducerea Unui Nou Indicator pentru Distanțarea în Trafic

România face un pas important în direcția siguranței rutiere prin introducerea unui nou indicator de circulație și a unor marcaje specifice pe drumurile naționale. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de Urgență care vizează reducerea alarmantului număr de decese înregistrate în accidente rutiere.

Noul indicator rutier, ușor de recunoscut prin culoarea sa verde și reprezentarea grafică a două săgeți albe și a unei mașini, are scopul de a conștientiza șoferii cu privire la importanța păstrării unei distanțe de siguranță față de vehiculul din față. În completarea acestuia, se propune și implementarea unor noi marcaje rutiere, sub forma unor vârfuri de săgeată, care vor indica distanța recomandată între autovehicule.

Aceste inițiative legislative vin în contextul în care, în anul 2021, România a înregistrat o rată a mortalității în accidente rutiere de 93 de decese la un milion de locuitori, fiind astfel pe primul loc în Uniunea Europeană din acest punct de vedere, în timp ce media europeană se situa la 44 de decese.

Strategia Națională de Siguranță Rutieră pentru perioada 2022-2030, parte a angajamentului „Vision Zero” al Uniunii Europene, își propune ca obiectiv intermediar reducerea la jumătate a numărului de decese și vătămări grave până în anul 2030. În acest sens, noile măsuri de siguranță sunt esențiale pentru atingerea acestui scop.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmărește-ne pe Google News și rămâi conectat la ultimele noutăți în materie de siguranță rutieră.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;