Sfânta Lumină de la Ierusalim adusă în România pentru Sărbătorile Pascale

Sfânta Lumină de la Ierusalim adusă în România pentru Sărbătorile Pascale

Într-un act de profunzime spirituală, Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim, simbolizând Învierea Domnului Iisus Hristos și aducând speranță și lumină în inimile credincioșilor. În cadrul unei ceremonii emoționante, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a oficiat primirea Sfintei Lumini la Mormântul Domnului, unde, prin rugăciune, a fost cerută binecuvântarea pentru omenire.

Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, a preluat această lumină sfântă și a adus-o în țară, la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, de unde va fi distribuită în toată România și în Mitropolia Basarabiei. Acest moment deosebit va fi urmat de Slujba de Înviere de la Patriarhia Română, unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va împărtăși lumina tuturor celor prezenți, într-un gest de comuniune și speranță.

În Pastorala de Paști, Patriarhul Daniel a subliniat importanța vindecării sufletești și trupești, remarcând că Învierea Domnului nu este doar o promisiune a vieții veșnice, ci și o vindecare definitivă de păcat și moarte. În aceste zile sfinte, Patriarhul a îndemnat la rugăciune, la fapte bune și la împărtășirea bucuriei Învierii.

Credincioșii sunt așteptați să participe la slujbele speciale organizate la Catedrala Patriarhală și să trăiască împreună cu Biserica Ortodoxă Română bucuria Învierii, împărtășind lumina și speranța în întreaga lume.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;