Sărbătoarea Învierii la Patriarhia Română: Tradiții, Rugăciuni și Mesajul Patriarhului Daniel

Sărbătoarea Învierii la Patriarhia Română: Tradiții, Rugăciuni și Mesajul Patriarhului Daniel

Într-un moment de profundă spiritualitate, Patriarhia Română s-a pregătit pentru celebrarea Sfintelor Paști, cu slujbe care au adunat numeroși credincioși pe Colina Bucuriei. Punctul culminant al acestei perioade este Slujba de Înviere, ce a început la ora 23:30, când Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a împărțit Sfânta Lumină la miezul nopții, simbol al Învierii Domnului.

Evenimentele religioase au fost structurate astfel încât să ofere fiecărui credincios posibilitatea de a participa și de a se bucura de mesajul Învierii. În noaptea de Înviere, slujba a fost oficiată în afara Catedralei Patriarhale, urmată de Sfânta Liturghie în interior. Duminica, la ora 12:00, a avut loc Slujba Vecerniei Învierii Domnului, cunoscută și sub denumirea de A doua Înviere.

Patriarhul Daniel, în Pastorala de Paști, a vorbit despre importanța vindecării sufletești și trupești, evidențiind rolul Tainelor Bisericii în acest proces spiritual. A accentuat necesitatea credinței și rugăciunii pentru vindecarea și mântuirea noastră, și a făcut apel la iubirea milostivă față de semeni.

În contextul în care anul 2024 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept Anul omagial al pastoraţiei şi îngrijirii bolnavilor, Patriarhul a subliniat contribuția Bisericii la alinarea suferinței, atât prin slujba liturgică și pastorală, cât și prin acțiuni social-filantropice.

Mesajul său a fost unul de încurajare pentru a face fapte bune și de a împărtăși bucuria Învierii cu toți cei din jur. În încheiere, Patriarhul Daniel a transmis tuturor credincioșilor urările de sănătate, fericire și pace, însoțite de salutul pascal "Hristos a Înviat!".

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;