Lumina Sfântă de la Ierusalim - Simbolul Învierii, din nou în România

Lumina Sfântă de la Ierusalim - Simbolul Învierii, din nou în România

Într-un act de tradiție și credință ce se repetă an de an, Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge și în acest an în România, în seara de sâmbătă, pentru a lumina sărbătoarea Învierii Domnului. Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, va aduce lumina sacră, simbol al păcii și speranței, și o va oferi delegațiilor eparhiilor prezenți la Aeroportul Internațional "Henri Coandă".

După primirea oficială, lumina va fi distribuită prin intermediul centrelor eparhiale și protopopiatelor către fiecare parohie, asigurându-se că fiecare credincios va putea aprinde o lumânare de la această flacără sfântă. Un moment deosebit va fi și la Catedrala Patriarhală, unde Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va primi Lumina Sfântă la ora 19.00.

Nu va fi uitată nici Mitropolia Basarabiei, unde un delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei va transporta lumina la Chișinău, pentru ca și credincioșii de acolo să fie parte a acestui act de comuniune spirituală.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, continuă și el tradiția aducerii Luminei Sfinte de pe mare, urmând să o împartă credincioșilor în Parcul Catedralei, într-o procesiune plină de simbolism și speranță.

Această tradiție a fost inaugurată de Patriarhul Daniel în anul 2009 și continuă să unească sufletele în așteptarea momentului Învierii. Sfânta Lumină de la Ierusalim reprezintă un punct culminant al sărbătorilor pascale, aducând în inimile credincioșilor lumina și căldura credinței învierea.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;