Serviciul de Securitate al Ucrainei a Targetat Rafinării Rusești în Operațiuni cu Drone

Serviciul de Securitate al Ucrainei a Targetat Rafinării Rusești în Operațiuni cu Drone

Într-o strategie de a submina potențialul economic al Rusiei, Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a lansat atacuri cu drone cu rază lungă de acțiune asupra a 12 rafinării de petrol rusești, conform declarațiilor unei surse din cadrul serviciilor secrete ucrainene. Aceste acțiuni au fost parte a unei operațiuni mai ample, care a inclus și alte forțe ucrainene, având ca obiectiv reducerea fluxului de venituri petroliere ce susțin eforturile de război ale Rusiei.

Unul dintre atacurile recente a vizat rafinăria Slavyansk din regiunea Krasnodar, Rusia, o instalație cu o capacitate de procesare de aproximativ 4,5 milioane de tone de țiței anual, majoritatea destinată exporturilor. Această operațiune reflectă angajamentul Ucrainei de a riposta în fața agresiunii rusești, care a inclus invazia la scară largă a Ucrainei din februarie 2022 și multiple atacuri aeriene asupra teritoriului ucrainean.

Rusia a catalogat aceste acțiuni ca fiind „activități teroriste” și susține că scopul lor este de a perturba procesul electoral din țară. Între timp, Ucraina continuă să dezvolte și să folosească drone cu rază lungă de acțiune pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială.

Petrolul și produsele petroliere sunt vitale pentru economia Rusiei, reprezentând o sursă majoră de venituri prin exporturi internaționale. Atacurile Ucrainei asupra infrastructurii petroliere rusești sunt menite să slăbească această sursă de finanțare pentru războiul împotriva Ucrainei.

Pentru informații actualizate despre războiul din Ucraina, urmăriți actualizările live și abonați-vă la surse de știri de încredere.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;