Salvamontiștii din Maramureș în Acțiune pentru Salvarea a Doi Ucraineni Blocați pe Munte

Salvamontiștii din Maramureș în Acțiune pentru Salvarea a Doi Ucraineni Blocați pe Munte

Salvamontiștii din Maramureș au intervenit într-o misiune umanitară pentru salvarea a doi cetățeni ucraineni, tată și fiu, care s-au rătăcit în zona Vârfului Polonica din Munții Maramureșului. Într-un gest de solidaritate și profesionalism, echipa Salvamont, împreună cu Poliția de Frontieră Bistra, au reușit să localizeze și să asigure recuperarea în condiții de siguranță a celor doi bărbați care fug de războiul din țara lor.

Incidentul a avut loc luni, 19 februarie, când salvatorii montani au fost alertați prin apel la 112 de către cei doi ucraineni. Aceștia, aflați la aproximativ 400 de metri pe teritoriul României, au cerut ajutor de urgență, semnalând că nu dispun de provizii și apă, sufereau de dureri de cap și frig, și erau îngrijorați de posibilitatea de a fi capturați de grănicerii ucraineni.

Echipa de salvatori montani, pornind de la baza Salvamont, a acționat rapid pentru a face joncțiunea cu echipa Poliției de Frontieră și a început ascensiunea pe munte. Condițiile dificile de acces în zona Vârfului Polonica au făcut ca misiunea să fie una dificilă, însă datorită pregătirii și experienței salvamontiștilor, operațiunea s-a încheiat cu succes.

Acest caz nu este singular, salvamontiștii din Maramureș având săptămâna trecută o intervenție similară, când au salvat un tânăr ucrainean de 22 de ani și alți doi cetățeni care trecuseră granița în circumstanțe asemănătoare.

Aceste incidente subliniază importanța serviciilor de salvare montană și rolul vital pe care îl joacă în asistența umanitară și sprijinul acordat celor aflați în dificultate, indiferent de naționalitate sau circumstanțe.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;