Rusia Minimalizează Acordul de Securitate SUA-Ucraina și Ucraina Rezistă Condițiilor de Pace ale lui Putin

Rusia Minimalizează Acordul de Securitate SUA-Ucraina și Ucraina Rezistă Condițiilor de Pace ale lui Putin

Rusia a reacționat vineri față de acordul de securitate semnat recent între SUA și Ucraina, catalogându-l ca fiind o simplă „bucată de hârtie” care nu are valoare juridică. Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a descris acordul ca fiind lipsit de semnificație și a acuzat Ucraina că se degrevează de orice responsabilitate pentru viitorul său. În ciuda acestei poziții, acordul semnat între SUA și Ucraina este văzut de președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca un pas spre integrarea în NATO și o metodă de descurajare a agresiunii.

În paralel, Ucraina a respins condițiile de pace propuse de președintele rus Vladimir Putin, considerându-le un „pachet standard al agresorului”. Consilierul președintelui ucrainean, Mihailo Podoliak, a subliniat că nu există niciun compromis între cerințele Rusiei și condițiile Ucrainei pentru încetarea conflictului. Ministerul de Externe ucrainean a descris, de asemenea, propunerile lui Putin drept „absurde” și a acuzat Rusia de manipulare și subminarea eforturilor diplomatice pentru o pace justă. În timp ce Putin a cerut recunoașterea teritoriilor anexate de Rusia și renunțarea Ucrainei la aspirațiile de aderare la NATO, Ucraina solicită retragerea trupelor ruse și restabilirea frontierelor recunoscute internațional.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;