Rezultate preliminare ale alegerilor locale 2024: PSD conduce în primării și consilii

Rezultate preliminare ale alegerilor locale 2024: PSD conduce în primării și consilii

Biroul Electoral Central (BEC) a anunțat vineri seara rezultatele preliminare ale alegerilor locale din 2024, după numărarea a peste 99% din voturile pentru primării și consilii locale și 94% pentru consiliile județene. Gradul de participare la vot a fost de aproximativ 50%, cu un număr de voturi valabile de peste 5,5 milioane pentru consiliile județene și aproape 8,1 milioane pentru primari.

Partidul Social-Democrat (PSD) se află în fruntea rezultatelor, cu 32.37% pentru consiliile județene și 36.66% pentru primari. Partidul Național-Liberal (PNL) urmează cu 29.03% pentru consiliile județene și 31.19% pentru primari. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Alianța Dreapta Unită (ADU) au obținut scoruri de două cifre în alegerile pentru consilii județene, în timp ce Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) și SOS România au înregistrat scoruri mai mici.

Rezultatele pentru consiliile locale indică o conducere a PSD cu 34.56%, urmat de PNL cu 27.72%. BEC a centralizat un număr de 7.918.425 voturi pentru consiliile locale, reprezentând 95.99% din numărul celor care s-au prezentat la urne. Pentru președinții consiliilor județene, PSD a obținut 36.18% din voturile numărate, iar PNL 30.34%, cu o participare la vot de 50.70%.

Aceste rezultate sunt preliminare și ar putea suferi modificări odată cu finalizarea numărătorii. BEC va prezenta rezultatele finale după centralizarea tuturor voturilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;