Putin Discută Granițele Europei și NATO în Interviul cu Tucker Carlson
Într-un interviu recent acordat jurnalistului american Tucker Carlson, președintele rus Vladimir Putin a abordat mai multe subiecte controversate, printre care și chestiunea granițelor istorice ale Europei și relația dificilă a Rusiei cu NATO.
Discuția, care a avut loc la Kremlin și a durat peste două ore, a inclus întrebări legate de Transilvania și posibilitatea ca Ungaria să revendice teritorii din Ucraina. Putin a negat orice discuție cu premierul ungar Viktor Orban despre o astfel de posibilitate, subliniind că nu a avut niciodată o conversație pe acest subiect, dar a recunoscut că există minorități maghiare în Ucraina care și-ar dori să se întoarcă la Ungaria.
Președintele rus a evitat să răspundă direct la întrebările legate de Transilvania, menționând în schimb că multe națiuni sunt frustrate de granițele stabilite în urma războaielor din secolul XX. Putin a criticat și fostele conduceri sovietice pentru modul în care au gestionat destrămarea Uniunii Sovietice și a exprimat nemulțumirea sa față de extinderea NATO spre est, pe care o consideră o încălcare a promisiunilor făcute Rusiei.
Citește și:
Eroul neașteptat: Povestea adolescentului care a salvat vieți în atacul terorist din Moscova
Situația Tensionată a Energiei Nucleare: De la Pericolele de la Zaporojie la Diviziunile din UE
În plus, Putin a discutat despre o întâlnire cu fostul președinte american Bill Clinton, în care a adus în discuție posibilitatea ca Rusia să adere la NATO, o idee care a fost inițial considerată interesantă de Clinton, dar ulterior respinsă de echipa sa.
Interviul a fost difuzat în contextul tensiunilor crescute dintre Rusia și Occident, în special în lumina conflictului continuu din Ucraina. Putin a subliniat că o înfrângere în Ucraina este "imposibilă" pentru Rusia și a exclus ideea invadării altor țări europene precum Polonia sau Letonia.
Interviul cu Tucker Carlson a oferit o perspectivă asupra poziției Rusiei în relația cu vecinii săi și cu Occidentul, arătând că subiectele granițelor și alianțelor rămân puncte fierbinți în politica internațională.