Parlamentul European Îndeamnă Cetățenii să Valorifice Dreptul la Vot în Campania "Folosește-ți Votul"

Parlamentul European Îndeamnă Cetățenii să Valorifice Dreptul la Vot în Campania "Folosește-ți Votul"

Parlamentul European transmite un mesaj puternic către cetățenii Uniunii Europene: "Folosește-ți votul. Sau alții vor decide pentru tine". În cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare pentru alegerile europene din 6-9 iunie 2024, Parlamentul își propune să stimuleze participarea electorală și să conștientizeze importanța fiecărui vot în conturarea viitorului comun.

Videoclipul lansat, cu o durată de patru minute, prezintă mărturii impresionante ale unor persoane în vârstă din diferite țări ale Uniunii, care își împărtășesc experiențele legate de democrație și sacrificiile făcute pentru apărarea acesteia. Mesajele lor sunt clare: democrația nu este un dat, ci un drept pentru care s-a luptat și care trebuie protejat și valorificat prin vot.

Campania include diverse inițiative media, evenimente online și offline, implicarea partenerilor și programe educaționale, toate având scopul de a motiva cetățenii să iasă la vot. Pe lângă videoclipul principal, au fost create versiuni adaptate pentru televiziune, cinema, radio și rețele sociale, distribuite în toate statele membre ale UE.

Regizat de Mette Carla, cunoscută pentru filmul premiat "Voiceless Women", videoclipul "Folosește-ți votul" este disponibil pe site-ul Parlamentului European dedicat alegerilor și pe YouTube, subtitrat în toate limbile oficiale ale UE, precum și în unele limbi regionale.

Potrivit sondajului Eurobarometru din primăvara lui 2024, interesul cetățenilor europeni pentru alegerile europene a crescut semnificativ față de anii anteriori, cu 60% dintre respondenți exprimându-și intenția de a vota, un semn pozitiv pentru participarea democratică.

În concluzie, Parlamentul European face un apel la cetățenii săi să nu ia democrația de-a gata și să își exercite dreptul la vot pentru a-și modela viitorul în cadrul UE.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;