Lupta împotriva corupției: Cătălin Predoiu solicită DNA să vizeze și "oligarhia administrativ-financiară"

Lupta împotriva corupției: Cătălin Predoiu solicită DNA să vizeze și "oligarhia administrativ-financiară"

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a pus accentul pe necesitatea combaterii corupției în cadrul instituțiilor statului, cerând Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să își extindă investigațiile și asupra așa-numitei "oligarhii administrativ-financiare". În cadrul ședinței de bilanț a DNA pentru anul 2023, Predoiu a subliniat că, alături de corupția politică, trebuie să se acorde o atenție egală corupției din domeniul vamal și fiscal, unde se înregistrează cazuri frecvente de evaziune fiscală și acte de corupție.

Ministrul a evidențiat că anumite funcții din aparatul administrativ sunt deținute pe perioade îndelungate de aceleași persoane, creând un sentiment de impunitate și favorizând practicile corupte. Predoiu a insistat pe faptul că aceste acțiuni nu doar că afectează bugetul de stat, dar și încrederea cetățenilor în instituțiile publice.

Adresându-se direct procurorului șef DNA, Marius Voineag, Predoiu a recunoscut eforturile DNA de a prioritiza cazurile cu impact semnificativ asupra cetățenilor, însă a reiterat importanța extinderii acestor eforturi și asupra sectoarelor care influențează direct finanțele statului. Cu o abordare fermă și consecventă, ministrul de Interne așteaptă ca DNA să joace un rol crucial în eradicarea corupției la toate nivelurile, contribuind astfel la un sistem administrativ mai transparent și la o guvernare mai eficientă.

Prin această inițiativă, Predoiu își propune să asigure că nicio formă de corupție nu rămâne nesancționată, iar resursele statului sunt gestionate în mod corect și responsabil, în interesul tuturor cetățenilor.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;