Lukasz Szpunar, polonezul care a sfidat gheața și a intrat în Cartea Recordurilor

Lukasz Szpunar, polonezul care a sfidat gheața și a intrat în Cartea Recordurilor

Un nou record impresionant a fost stabilit de către polonezul Lukasz Szpunar, care a reușit să stea scufundat în gheață timp de patru ore și două minute, depășind astfel recordul mondial anterior cu 50 de minute. Acesta a fost un test de voință și rezistență împotriva frigului extrem, în care Lukasz a demonstrat că limitările umane pot fi depășite cu pregătire și pasiune.

La vârsta de 53 de ani, Lukasz Szpunar nu este străin de provocările care îi pun corpul la încercare. El a fost vicecampion la campionatele poloneze de morse, un termen care descrie iubitorii de frig și expunerea la temperaturi scăzute. În plus, a escaladat patru dintre cele mai înalte vârfuri montane din Polonia, purtând doar pantaloni scurți, și este coorganizator al campaniei caritabile "Lacul Îngerilor", care susține copiii bolnavi de cancer.

Evenimentul care a avut loc recent și care l-a propulsat pe Lukasz în Cartea Recordurilor a fost atent monitorizat. Temperatura corpului și starea de conștiență au fost verificate în mod constant, asigurându-se că încercarea de a stabili un nou record se desfășoară în condiții sigure. În ciuda disconfortului inițial, Lukasz a rămas ferm în cutia cu gheață, purtând doar un șort de baie și o apărătoare pentru dinți, necesară pentru a preveni rănirea din cauza clănțănitului.

Recordul lui Lukasz Szpunar continuă tradiția poloneză de stabilire a recordurilor în această categorie, Polonia deținând ultimii trei recorduri masculine și actualul record feminin. Acesta este un omagiu adus spiritului de competiție și iubirii pentru provocările extreme, care, așa cum spune Lukasz, îl fac să se simtă "în viață".

Urmăriți această poveste extraordinară și alte știri interesante pe platforma noastră, unde vă oferim mereu conținut actualizat și captivant.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;