Kim Jong Un a supervizat testarea unui nou lansator de rachete

Kim Jong Un a supervizat testarea unui nou lansator de rachete

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost prezent la testarea unui sistem lansator multiplu de rachete, conform agenției de presă KCNA. Exercițiul militar a inclus utilizarea unor "subunități foarte mari de lansatoare multiple de rachete" capabile să tragă focoase nucleare. Fotografiile difuzate îl arată pe Kim Jong Un, înconjurat de oficiali militari, supervizând lansarea simultană a 18 proiectile.

KCNA a raportat că testul a avut ca scop demonstrarea consecințelor pe care le-ar suporta orice posibil rival în cazul unui conflict. Aceste manevre militare sunt menite să arate capacitatea de autoapărare a Coreei de Nord, inclusiv posibilitatea unui atac preventiv. Rachetele lansate în timpul testului au atins o țintă la o distanță de 365 de kilometri.

Această demonstrație de forță vine într-un context în care analiștii internaționali își exprimă îngrijorarea cu privire la posibila implicare a Coreei de Nord în conflictul din Ucraina prin furnizarea de arme către Rusia, o acuzație pe care Phenianul a negat-o ferm. Testul a fost etichetat ca o "provocare" de către armata sud-coreeană și a fost condamnat de Departamentul de Stat american drept un "comportament periculos".

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;