Întreruperi și întârzieri pe calea ferată în județele Dolj și Gorj după incidentul de la Filiași

Întreruperi și întârzieri pe calea ferată în județele Dolj și Gorj după incidentul de la Filiași

Călătorii care tranzitează județele Dolj și Gorj se confruntă cu întârzieri semnificative după ce un tren privat de călători a provocat un incident major, ruptura pantografului și a liniei de contact în stația Filiași. Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi și a afectat circulația trenurilor pe ruta Cernele - Răcari - Filiași - Ţânţăreni.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că echipele de specialiști au intervenit de urgență pentru remedierea situației, folosind o drezină pantograf pentru a restabili tensiunea pe secțiunea afectată. În prezent, se efectuează lucrări de reparații și se așteaptă repunerea sub tensiune a liniei de contact, dar până atunci, circulația se face cu ajutorul tracțiunii Diesel pe secțiunea Filiași – Ţânţăreni.

Întârzierile înregistrate de trenurile IRN 78 (București Nord – Curtici) și IR 1822 (Arad – București Nord) sunt estimate la 150, respectiv 130 de minute. CFR SA a asigurat că va continua să monitorizeze situația și să ofere suportul necesar pentru minimizarea disconfortului pasagerilor.

Până la soluționarea completă a problemei și repunerea în funcțiune a întregii secțiuni feroviare, trenurile Regio vor fi tractate cu locomotive Diesel, ceea ce ar putea prelungi durata călătoriilor pe această rută.

Pasagerii sunt sfătuiți să verifice orarul actualizat al trenurilor și să se aștepte la posibile modificări ale programului de călătorie. De asemenea, CFR SA își cere scuze pentru disconfortul creat și mulțumește călătorilor pentru înțelegere.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;