Atacul asupra infrastructurii TV din Harkov: Turnul emblematic de 240 de metri, distrus de o rachetă rusească

Atacul asupra infrastructurii TV din Harkov: Turnul emblematic de 240 de metri, distrus de o rachetă rusească

Într-un eveniment care a zguduit orașul Harkov și a atras atenția internațională, turnul de televiziune înalt de 240 de metri a fost rupt în două de un atac cu rachetă al Rusiei. Acest atac a dus la întreruperi semnificative ale semnalului de televiziune digitală, afectând comunicarea în cel de-al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei.

Imaginile video care au circulat pe rețelele sociale prezintă momentul șocant în care vârful turnului se desprinde și cade, în timp ce un nor de fum se ridică în aer. Guvernatorul regional Oleg Sînegubov a confirmat evenimentul, anunțând că, în urma atacului, a avut loc o întrerupere a semnalului digital TV. Din fericire, nu au fost raportate victime, deoarece angajații se aflau în adăposturi în momentul atacului.

Acest turn TV, care fusese deja avariat în martie 2022 la începutul invaziei ruse, a fost un simbol al rezistenței orașului Harkov și a importanței libertății de exprimare. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a subliniat importanța apărării acestei regiuni, vizitând linii defensive la începutul lunii aprilie.

În ultimele săptămâni, orașul Harkov a fost vizat din ce în ce mai mult de forțele rusești, cu o intensificare a atacurilor care au afectat infrastructura energetică și au provocat întreruperi majore de curent. Aceste evenimente subliniază situația dificilă cu care se confruntă Ucraina, în special lipsa capacităților de apărare antiaeriană, în timp ce Rusia își intensifică operațiunile militare în regiune.

Comunitatea internațională urmărește cu îngrijorare situația din Harkov, iar acest atac asupra infrastructurii media este un nou exemplu al provocărilor cu care se confruntă Ucraina în menținerea fluxului liber de informații în timpul conflictului.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;