Gestul umanitar al Papei Francisc: Spălarea picioarelor deţinutelor în semn de umilinţă şi serviciu

Gestul umanitar al Papei Francisc: Spălarea picioarelor deţinutelor în semn de umilinţă şi serviciu

În cadrul unei ceremonii emoţionante, Papa Francisc a oferit un exemplu de umilinţă şi compasiune, spălând și sărutând picioarele a 12 femei deţinute în închisoarea Rebibbia din Roma. Acest gest simbolic, efectuat în Joia Mare, reprezintă o tradiţie creştină profundă, menită să comemoreze actul de umilinţă al lui Isus Hristos faţă de apostolii săi.

Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, a demonstrat încă o dată angajamentul său faţă de cei marginalizaţi, vizitând închisoarea şi participând la o liturghie care a avut loc în curtea centrului de detenţie. În ciuda provocărilor de sănătate recente, liderul Bisericii Catolice a ales să continue această tradiţie, evidenţiind importanţa slujirii şi iertării în cadrul credinţei creştine.

Papa Francisc a împărtăşit un mesaj puternic despre eşecurile şi provocările cu care se confruntă fiecare individ, îndemnând la înţelegere şi acceptare. Deţinutele, mişcate de acest gest, au răspuns cu recunoştinţă, oferindu-i un coş cu produse din grădina închisorii şi un rozariu croşetat.

Acest eveniment nu este unul izolat în calendarul Papei Francisc, care este cunoscut pentru vizitele sale în închisori şi centre de refugiaţi, subliniind astfel valorile de compasiune şi serviciu. În continuarea Săptămânii Mari, Papa Francisc va prezida procesiunea „Calea Crucii” în apropierea Colosseumului, un alt moment important de reflecţie şi rugăciune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;