Descoperirea Istorică: Legătura Neașteptată dintre Joe Biden și Abraham Lincoln

Descoperirea Istorică: Legătura Neașteptată dintre Joe Biden și Abraham Lincoln

O descoperire istorică recentă a adus la lumină o conexiune surprinzătoare între președintele actual al Statelor Unite, Joe Biden, și unul dintre cei mai venerați lideri ai națiunii, Abraham Lincoln. Documentele din Arhiva Națională a SUA dezvăluie că stră-străbunicul lui Biden, Moses J. Robinette, a primit grațiere de la Lincoln în urma unui incident violent care a avut loc în timpul Războiului Civil American.

Incidentul s-a petrecut pe 21 martie 1864, când Robinette, angajat ca medic veterinar al armatei unioniste, a fost implicat într-o altercație cu un alt angajat, John J. Alexander. Disputa a degenerat într-o luptă, în timpul căreia Robinette a folosit un cuțit de buzunar pentru a se apăra, rănindu-l pe Alexander. Acuzat de tentativă de omor, Robinette a fost condamnat la doi ani de muncă silnică și trimis la închisoarea Fort Jefferson din Florida, cunoscută sub numele de „Siberia americană”.

Situația lui Robinette a captat atenția unor ofițeri militari, care au scris lui Lincoln cerând grațierea sa pe baza argumentului că acesta se apăra de un adversar mai puternic. Lincoln a fost sensibil la apelul lor și a decis să îl grațieze pe Robinette la 1 septembrie același an, permițându-i să se întoarcă acasă în Maryland și să-și reia viața de agricultor.

Această poveste, rămasă nespusă timp de 160 de ani, nu doar că umple un gol în istoria familiei Biden, dar și amintește de multitudinea de istorii personale din Războiul Civil care încă așteaptă să fie descoperite și povestite. Articolul original al istoricului David J. Gerleman pentru Washington Post ne oferă o fereastră fascinantă în trecutul a două figuri istorice americane, legate printr-un act de clemență care traversează veacurile.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;