Descoperire istorică la Buzău: Cel mai mare depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial

Descoperire istorică la Buzău: Cel mai mare depozit de muniție din Al Doilea Război Mondial

O descoperire remarcabilă a avut loc în municipiul Râmnicu Sărat, Buzău, unde lucrătorii au dat peste un depozit subteran conținând aproape 3.500 de proiectile neexplodate datând din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Echipajul pirotehnic de la ISU Buzău a fost rapid la fața locului, demarând operațiunea de asanare a zonei.

În timpul unei lucrări de excavare, angajații unei societăți comerciale au descoperit proiectilele îngropate, care au fost ulterior identificate ca fiind muniție din cel de-al Doilea Război Mondial. Alertați prin apel la 112, specialiștii ISU Buzău au intervenit prompt și, în decurs de patru ore, au reușit să localizeze și să extragă acest impresionant arsenal.

Specialiștii au confirmat că este vorba despre cel mai mare depozit de muniție subteran găsit în ultimii ani în județul Buzău. Muniția a fost transportată în condiții de maximă siguranță la un depozit special, unde va fi păstrată până la momentul neutralizării.

Acest incident servește drept un puternic reminder că relicvele războiului pot persista mult timp după încheierea conflictelor și că pot prezenta riscuri serioase. Starea avansată de coroziune nu scade pericolul pe care îl reprezintă aceste muniții neexplodate; dacă sunt manevrate necorespunzător, pot cauza accidente grave.

Pompierii fac apel la cetățeni să fie conștienți de aceste pericole și să raporteze imediat la numărul de urgență 112 dacă dau peste astfel de elemente de muniție. Efectuarea acestui anunț este esențială pentru siguranța publică și este reglementată de legislația în vigoare.

În concluzie, această descoperire la Buzău reprezintă o fereastră în trecutul belicos al țării noastre și un semnal de alarmă cu privire la pericolele ascunse sub pământ. Autoritățile continuă să monitorizeze și să intervină în astfel de situații, asigurând siguranța populației.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;