Descoperire Revoluționară: Exercițiile Fizice Pot Inversa Efectele Îmbătrânirii asupra Grăsimilor din Corp

Descoperire Revoluționară: Exercițiile Fizice Pot Inversa Efectele Îmbătrânirii asupra Grăsimilor din Corp

Oamenii de ştiinţă de la Centrul medical al universităţii din Amsterdam (Amsterdam UMC) și de la Maastricht UMC au făcut o descoperire care ar putea schimba perspectiva noastră asupra îmbătrânirii. Conform studiului lor, publicat recent în revista Nature Aging, un anumit tip de grăsime care se acumulează în ţesuturi odată cu înaintarea în vârstă poate fi redus prin exerciţii fizice regulate.

Cercetarea a implicat analiza ţesuturilor de la şoareci şi umane, înainte şi după exerciţii fizice. Rezultatele au indicat o scădere a nivelurilor de bis (monoacilglicero) fosfaţi (BMP) - un tip de lipide asociate cu îmbătrânirea - în urma activităţii fizice. Această scădere a fost observată atât în ţesuturile animalelor de laborator, cât şi în biopsiile musculare ale persoanelor în vârstă care au participat la un regim de exerciţii fizice de o oră pe zi.

Profesorii Riekelt Houtkooper și Georges Janssens, care au condus studiul, subliniază că această descoperire ne ajută să înțelegem mai bine procesul de îmbătrânire și ne oferă noi perspective pentru intervenții care pot contracara bolile asociate cu vârsta. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, cercetătorii recunosc că mai sunt multe de descoperit în acest domeniu și intenționează să continue studiile pentru a afla mai multe despre rolul BMP în îmbătrânire și posibilele metode de reducere a nivelurilor lor în afară de exercițiile fizice.

Această cercetare nu numai că ne oferă speranță în lupta împotriva efectelor îmbătrânirii, dar subliniază și importanța vitală a unui stil de viață activ pentru menținerea sănătății pe măsură ce îmbătrânim.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;